Ja, bæredygtighed er mange ting, og vi vil gerne favne det hele... Sådan har vi tidligere gjort os erfaringer med at drive Kimergården som et bæredygtigt, statskontrolleret økologisk mikro-landbrug, vi har deltaget i flere tiltag for at udvikle bæredygtig lokal fødevareproduktion på Møn og omegn, vi har arbejdet med hvidløg, bier, får, ænder, juletræer og meget mere. En del af vores mission har fra starten været at arbejde for at forbedre forståelsen af samspillet mellem natur og mennesker.
I 2019 åbnede vi vores æble-mosteri, og vi har siden 'hældt mange æbler på flasker' - missionen her er nemlig, at vi tager imod haveæbler fra nær og fjern og ved at moste dem sikrer en god udnyttelse af naturens overflod. Hos os moster vi i små portioner og alle får most retur fra præcis deres egne æbler.
Vi har også gjort os erfaringer med bæredygtigt byggeri da vi i 2022 byggede et nyt 0-energi stuehus med fokus på bæredygtighed i håndværk, materialer og energi. I den forbindelse var vi værter for en del af arrangementet “Strå som som bæredygtigt bygningsmateriale i fortid og fremtid” - arrangeret af vores lokale Bygnings- og Landskabskultur forening.
Vi valgte danske strå til stråtaget, og en lokal tækkemand til at lægge det - ud over at det er et meget smukt tag, så ser vi at taget fungerer som et kæmpe insekthotel